Urban Greeners

Urban Greeners is in 2014 opgericht door Boj van den Berg. Vanuit de missie dat steden groener moeten. Groener in architectuur, mode, kunst, eten en drinken. Dit vraagt om nieuwe manieren van denken. Nieuwe manieren van doen. Samen met jonge ondernemers werkt Urban Greeners in diverse vormen aan het vergroenen van steden en bouwt autonoom mee aan de Floriade Expo 2022. Structureel gesteund door de Nederlandse Tuinbouwraad, gemeente Almere en Triodos Foundation.

Locatie
Floriadeterrein Almere
Opdrachtgever
Stichting Urban Greeners
Fasen
Explore - Design - Build
Diensten
Locatieconcept - schetsontwerp - productontwikkeling - definitief ontwerp - realisatie van ontwerp - curator - programmering

Op het Floriadeterrein is er o.a. een drijvende vergaderlocatie gebouwd van geoogste materialen uit Flevoland, de Drijfveer. Een 4 hectare eiland heringericht met een voedselbos, bostheater en buitenklaslokaal.

Ook worden er producten gelanceerd met start-ups zoals een energiedrank van Japanse duizendknoop, saus van processierups en een biobased plaat met het Geluid van Almere. En om deze beweging van jonge makers een podium te bieden organiseren we diverse evenementen en festivals.

Tijdens de Floriade Expo 2022 brengen we alles van Urban Greeners samen op een eigen kavel met kiosk. Gerund door jongeren van Finish Your Breakfast uit Almere Centrum.

2014-2022
Credits:

Aansturing: Boj van den Berg

Zakelijk aanvoerder: Erwin Steur

Curatrice look & feel: Valery Mak

Co├Ârdinatie start-ups: Simone Schoutens en Linda Vermaat

Projectleider Floriade BV: Sandra van Beers