Food Miles Pavilion

Hoe ziet de ideale plek langs de snelweg er in de toekomst uit? Dit is een plek waar je oplaadt, waar je eet&drinkt en waar je je verbonden voelt met de omgeving. Voor het nog te ontwikkelen Food Miles Pavilion hebben wij in opdracht van Amsterdam Development, en in samenwerking met WRK Architecten, het concept ‘groeikavel’ bedacht. En samen met Walden Studio een schetsontwerp voor het daklandschap van het gebouw getekend.

Locatie
Almere
Opdrachtgever
WRK Architecten
Fasen
Explore
Diensten
Locatieconcept - Schetsontwerp

‘Wie zaaien, zal oogsten’ is het motto van het concept groeikavel. We dagen bij de eerste ‘GO’ van het project een groeikavel aan te wijzen waarop wij biobased bouwmaterialen groeien. 

Op de groeikavel organiseren we events en creëren we betrokkenheid met lokale ondernemers. Door producten te ontwikkelen ten dienste van het gebouw. Denk aan trapleuningen van bamboe of plaatmateriaal van riet.

De beoogde locatie voor het eerste Food Miles Pavilion is in Flevoland. Voor het daklandschap van 100meter x 100meter hebben wij een schetsontwerp gemaakt alsof het is ingepolderd. De ringdijk creëert een veilige plek waar de bezoeker zich kan opladen. En wanneer je de dijk opklimt geniet je van echte Flevolandse landschap. 

2020
Credits:

Aansturing: Boj van den Berg

Schetsontwerp: Laurens van der Wal – Walden Studio

Schetsontwerp: Sebastiaan van Kints – Walden Studio

Schetsontwerp gebouw: WRK Architecten

Opdrachtgever: Amsterdam Development